Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilla gröna huset tomt

/

Havannas Deli flyttade vid årsskiftet sin verksamhet till lokaler på Mobackes trädgårdscenter. Det innebär att det lilla gröna huset intill Helins bokhandel för närvarande står tomt.

Annons

Det gröna huset ägs av systrarna Karin och Maria Helin, som också driver Helins bokhandel i byggnaden intill. Karin berättar att det redan nu finns de som är intresserade av att hyra, men att absolut ingenting är klart.

– Vi vill hitta en verksamhet som passar i lokalen. Vi vill hemskt gärna ha en butik där som gör stan öppen och levande, säger Karin Helin.

Gölin Ljungström Jonsing, ägare till Havannas Deli och Lilla K:s trädgårdskök säger att de valde att flytta för att komma åt ett större kundflöde. Mobackes, Lilla K och Havannas Deli har väldigt mycket samma kunder och flytten av delin gör att både personal och råvaror nu kommer att kunna samköras.

– Havannas Deli passar väldigt bra in här, det blir ett fint komplement. Men det känns också jättetråkigt att lämna stan och speciellt det lilla gröna huset. Det har varit fantastiskt roligt att hyra av systrarna Helin, säger Gölin Ljungström Jonsing.

Mer läsning

Annons