Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Adopt, don't shop! Jag har adopterat en hund ifrån Spanien

/

Här är hon, lilla flickan som hittades i en container, i varma Spanien när hon var bara någon dag gammal. Oskyldig, men ändå ville ingen ha henne.

Annons

Hon hade tur, för någon hörde att de fanns där, valparna Maja och hennes bror Max. Efter några veckor i fosterhem hade fosterfamiljen inte tid med valparna längre, så de överlämnade dem till SOS Animals, som tar hand om gatuhundar i Spanien. Gatuhundar är ett stort problem där, finns mycket läsning om hundrasen Podenco, och hur illa behandlade de blir.

Jag hade bestämt mig för att skaffa hund, och jag började kika på Blocket. Efter någon timmes letande och tittande, så kom jag på mig själv, varför inte hellre adoptera en hund som är utan hem? Började leta på olika sidor, och hittade tillsist den jag tyckte verkade mest seriös. Och där var hon, världens sötaste lilla tjej!

Började med att skicka in en intresseanmälan, och väldigt snabbt återkom de till mig. Fick prata med en otroligt trevlig och kunnig tjej (ska kanske nämna att alla som jobbar kring detta är volontärer, de har ett riktigt djurväns-hjärta!!) och vi diskuterade då kring den lilla Maja.

2 veckor senare fick vi beskedet, hon var våran! Den 5 februari åkte vi ner till Arlanda och hämtade henne, vaccinerad, chipmärkt, kastrerad och med ett pass, och ut ur buren kom världens lyckligaste och mysigaste hund!

På något sätt kändes det som att hon förstod att äntligen har jag fått en alldeles egen familj. I skrivandes stund ligger hon i mitt knä, då och då kikar hon upp på mig och ger mig en puss. Ingen kan vara lyckligare än jag. Så mitt budskap till er, adoptera mera! De finns så mycket hemlösa djur runt om i världen, och även i Sverige, gladare hundar tror jag inte det finns! Varma kramar, från en liten hundflicka ifrån Spanien, och mig, den lyckliga ägaren.

Mathilda Hagman

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons