Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lanorama – länets största lan

/

Vid midnatt, natten mellan torsdag och fredag drog Lanorama igång. Över 200 datorer som har kopplats i hop till länets största lan.

Annons

Höghammarhallen är nedsläckt och de enda ljuskällorna är datorskärmarna som blinkar i mörkret. Några skrattar dämpat tillsammans, men de flesta har blickarna fokuserade på sina datorskärmar.

Lanorama är en ideell förening av och för datorintresserade ungdomar. Den grundades 2004 då det första lan-partyt arrangerades. Årets största begivenheter är de stora lan-partyn som föreningen arrangerar i Höghammarhallen i Bollnäs.

I helgen är det över 200 datorer som har kopplats ihop med varandra och under mer än två dygn tävlar de mot varandra i olika turneringar. I vissa spel sker tävlandet individuellt och i andra spelar man i lag.

De tävlande är mest killar från åtta år och ända upp till fyrtioårsåldern. De flesta är från Bollnästrakten, men det kommer deltagare från Sundsvall, Härnösand, Stockholm och andra delar av Hälsingland också.

- Vi vill gärna ha blandade åldrar för att visa att det här inte är något som bara de yngre håller på med, berättar Stefan. I år har vi fått med en del tjejer också men vi skulle gärna se att fler än så här hade anmält sig.

Den som blir trött kan gå bakom hörnet och krypa ner i en sovsäck, men de allra flesta kommer nog att vara ganska trötta på måndag morgon.

- En del sover faktiskt riktigt mycket, säger Stefan. Men det är klart, en del sover å andra sidan nästan ingenting under hela helgen.

Och alla sitter inte och spelar hela tiden.

- Att lana är faktiskt väldigt socialt, säger Stefan Pettersson. Man snackar, tar en fika och umgås med andra som har samma intresse.

Mer läsning

Annons