Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddade inför skruvad utställning

/
  • Här är några av motorentusiasterna som planerat årets Skruvat & Klart.
  • Det är inte bara bilar som visas, utan också husvagnar, båtar och andra åkdon.

Om lite drygt två veckor rullar Skruvat & Klart i gång ute på Långnäsparken. Det blir fjärde året för spontanutställningen. Här har inte ens arrangörerna riktigt koll på vad som händer.

Annons

Det finns många olika slags träffar för motorentusiaster. Men konceptet för Skruvat & Klart har en spontanare karaktär än de flesta.

– Man kan säga att det är en drive in utställning, säger Hans Jonsson från föreningen Campingveteranerna.

Den som vill visa upp ett fordon, eller åkdon, behöver inte anmäla sig i förväg. Det är bara att komma till Långnäs på lördagen den 11 juli och delta. Enda kravet är att utställningsobjektet är något det går att åka i eller åka på.

– Så vi vet inte vad som dyker upp och det är svårt att säga hur många som är deltar, säger Mikael Säll från Hälsinglands fordonshistoriker.

Han tror att kring 500 objekt visades upp i fjol och kanske blir de fler i år. Veckan innan kommer det att läggas ut flyers på strategiska platser i Hälsingland för att locka utställare, men också publik.

Men under Skruvat & Klart är det inte bara lösa tyglar. Det finns ett program med fasta punkter som innehåller bland annat godisregn för barnen, åkdonsparad i stan, olika uppvisningar, mopeddragracing och veteranmarknad.

– Det finns något för alla och jag tycker att det har varit tre jättebra år, säger Jörgen Ullmark från Bollnäs veteranmopedklubb.

Han och andra veteranmopedister kommer att smygstarta arrangemanget redan fredag eftermiddag. Då blir det samling på Brotorget och sedan gemensam åktur till Västerby i Rengsjö för festligheter. Det kommer också att ansluta bilar på vägen.

Huvudarrangören Anders Callmyr har svårt att säga hur många besökare Skruvat & Klart hade totalt i fjol, men tror att det som mest under dagen var 3 000 besökare ute på Långnäs.

Andra som också planerat arrangemanget är Thunderhills Car Club och Bollnäs Motorklubb.

Mer läsning

Annons