Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylslagen skyltsöndag i Bollnäs

/

Efter snöstormen blev det kallt. Fast även om kylan bet bra var det många som besökte årets julskyltning i Bollnäs.

Annons

- Visst är det kallt, tyckte Jasmine Rinderud-Eriksson som tillsammans med Emil Dahlöf försett sig med var sitt knäckäpple i ett av Bollnäs scoutkårs stånd på Västra Stationsgatan.

- Jag valde fel skor, jag tog de snygga och inte de varma, menade Emil. Fast i övrigt klarar man sig riktigt bra.

På Brotorget gjorde Dansoteket en stark insats i kylan med en makalös julshow och lite senare presenterade kommunfullmäktiges ordförande Stefan Permickels (S) och Olle Åsberg från Lions årets Lucia.

Det blev Jennifer Andersson som för traditionen vidare när hon utsågs till Bollnäs 71: a Lucia. Det skedde efter lottning mellan henne och sex andra elever i ES12 som går första året på Torsbergsgymnasiets estetiska program. Jennifer kröntes sedan av förra årets Lucia, Frida Kranz, som satte ljuskronan på Jennifers huvud. Tillsammans med sin fem tärnor och en tomte går hon nu en hektisk tid till mötes.

Många trängdes också bland alla stånd på Bollnäs gator.

- Det har varit mycket folk ute trots kylan och jag har fått sälja en hel del, berättade Moa Olsson som stod vid torghandeln på Brotorget och sålde lokalt producerade havrekärvar.

Flera passade på att värma sig genom att gå in i affärer och shoppa. Ett annat sätt att värma sig var att besöka hundraårsfirande Ljusnans redaktion där det var öppet hus under julskyltningen. Där kunde man gå tipsrunda med en läsplatta som första pris och bli bjuden på glögg och pepparkaka.

Den som ville kunde också få en bild av sig själv tillsammans med Pax (Peter Axman) och hans cykel, eller bara titta på lokalerna och träffa reportrar. Många av besökarna har haft tidningen länge och tog chansen att prata tidning med personalen.

Mer läsning

Annons