Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krunegård och publiken lyfte Tuppens

/

Markus Krunegård och Magnus Ekelund med bandet Stålet intog Tuppens danskrog. Publiken var inte sen att göra sitt för att bidra till en hög stämning framför scenen.

Annons

Magnus Ekelund presenterar sig på bred norrländska som förbandet för ikväll. Vilket är en smula övertydligt då det är väldigt glest framför scenen. Sen bär det raskt av rakt ner i hans ännu rätt späda låtskatt i en hissnande fart. Ingen tid för mellansnack - och knappt för trummisen att räkna in.

Med sitt band Stålet griper de snabbt tag i de som ändå hunnit ta sig in på Tuppens och vinner säkerligen ett par nya fans med bandets intensiva framtoning. För Magnus känns ärlig dels i sin musik - men speciellt i de gripande texterna är han svår att värja sig mot. Och bandet gör sig verkligen bra bakom Magnus. Gitarristen ser ibland paralyserad ut av skräck - för att ibland skrika maniskt i micken som en besatt.

Magnus låtar är väldigt bra på skiva. Men live på det här sättet känns till exempel Stallu som smått brilliant i sin enkelhet. Det är både skört och explosivt på samma gång. Bäst är nyss nämnda låt och covern på Masshysteri där vi verkligen får se en framtida storartist framför oss på scenen.

Till bombastiska toner av Enya på högsta volym kommer sen Krunegård med band in på scenen med den stoltaste hållningen de förmår - och sätter med det ribban på hur konserten ska te sig. Markus signalerar med all tydlighet att han nu är en fullvuxen estradör och att han klart vuxit i kostymen som etablerad storartist. Han kan snabbt byta spår i sitt uttryck och improviserar mellansnacket med självklarhet och pondus.

Med det sagt så har han också hits att backa upp sin scenshow med. Everybody hurts och Livet är ett disco är bara ett par exempel på låtar som kan ses som huvudnummer. Bollnäsborna på plats är inte heller sena med att göra sin del för att höjda stämningen ikväll med sång och dans framför scenen. Det enda som drar ner är Markus fabless för introvert electronika som slår igenom då och då. Vi får hoppas att det är ett sidospår som snart är förbi.

Ronnie Hammarstedt

Mer läsning

Annons