Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare Pär mot Sverigefinal

/
  • Annika Sahlin, Söderala och Pär Johansson, krögare på Växbo krog, kan vara mycket stolta över sin soppa av Helsingesparris. De får nu tävla i Sverigefinalen av Matverk 2013.
  • Juryn fick smaka och bedöma de fem bidragen. Närmast kameran syns kända kocken Malin Söderström.
  • Samtliga tävlingsbidrag i Matverk 2013 i Hälsingland.
  • Karl-Oskar och Kristan Nebes från Orbadens konferens och spa samt Elisabeth Thorén från Fåraherdens lammprodukter från Korskrogen tävlade med denna rökta lammpaté.

Tidigare har han marknadsfört landskapet med sitt Växbo krog.

Nu får Pär Johansson ytterligare en chans att sätta Hälsingland på matkartan.

Annons

Växbo krog var platsen för onsdagens regionfinal i mattävlingen Matverk 2013. Juryn fick smaka på salmonade av regnbåge, rökt lammpaté, whiskeyrökt färskost, sparrissoppa med tillbehör och korv gjord på killing.

Och det blev sparrissoppan – av Pär Johansson, Växbo krog och Annika Sahlin från Söderala – som tog hem segern. Priset var en summa på totalt 25 000 kronor, som fördelas i kontanter, rådgivning kring grafisk design, bank- och affärsrådgivning. Dessutom får de delta vid Gastronomiskt forum i januari 2013 – som en av 200 utvalda – och får samtidigt möjlighet att vinna hela Sveriges Matverk 2013.

– Det känns jättekul och vi är supertaggade att slåss för Hälsingland i Sverigefinalen. Nu ska vi fila lite på sparrissoppan för att den ska bli en topprodukt, säger Pär Johansson.

Tävlingens syfte är att lyfta fram det lokalproducerade. Varje bidrag var färdigställt av både en råvaruproducent och en förädlare, till exempel en kock eller en krögare. Tanken var att främja samarbete mellan dessa parter.

Trea i regionfinalen blev Jean-Baptiste Rütsche från Faktoriet i Flor och Peter Olsson från Karlslund Fisk och Rökeri i Bollnäs med tävlingsbidraget salmonade av regnbåge.

Mer läsning

Annons