Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpte datorer med falska namnteckningar

En Arbråbo misstänks ha tecknat hyresavtal, köpt telefoner och datorer genom att förfalska två närstående släktingars namnteckningar. På fredagen åtalades han på 30 punkter för bedrägeri och urkundsförfalskning.

Annons

Länge försökte en av släktingarna betala alla räkningar för telefoner, datorer och andra saker som mannen köpte i släktingarnas namn. Men efter att ha tagit banklån och lagt ut totalt omkring 100 000 kronor gav släktingen upp och polisanmälde mannen.

Arbråbon misstänks nu för 30 fall av bedrägeri och urkundsförfalskning. Det ska ha börjat under hösten 2008 då han köpte fyra telefoner med abonnemang för knappt 17 000 kronor genom att uppge en av släktingarna som beställare.

Sedan rullade det på under 2009. Då köpte han bland annat fyra datorer och fem telefoner. Han tecknade dessutom hyreskontrakt på en lägenhet med en hyra på 4 000 kronor i månaden på en annan ort. Allt genom att uppge släktingarna som beställare och förfalska deras namnteckningar.

Mannen har i polisförhör förnekat brott. Han har uppgett att han muntligen har haft de båda släktingarnas tillstånd att köpa varor i deras namn, eftersom han själv inte har kunnat göra det på grund av betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Mannen kommer att ställas inför tingsrätten framöver.

Mer läsning

Annons