Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst en central punkt i Annickas liv

/

Konst och design går som en röd tråd i Annicka Istemos liv.
Och kanske blir det lite konst under födelsedagsresan till Irland.

Annons

Hela familjen åker med på den två veckor långa rundresan på Irland för att fira Annicka Istemos 50-årsdag, som inträffar söndagen den 5 juli. Det betyder att hon får sällskap på resan av sin man Roger och barnen Freja, 24, Grim, 15 och Svea, 12 år.

Annicka Istemo är född i Iste, Vallsta. Hon bor till vardags i Spånga, Stockholm, men tillbringar alla somrar i Orbaden.

Hembygden har alltid haft en speciell plats i hennes hjärta, det är här hon är uppväxt och har gått i skola.

I tio års tid drev hon också sommargalleri – Galleri Hönshuset – tillsammans med systern Cherstin Andersson. I sommar återupptar systrarna galleriverksamheten och har fått förstärkning av Freja Istemo samt Linnea och Maria Andersson.

– Vi tyckte att det var dags igen och den här gången ställer vi ut på Lifstorpet i Orbaden. Det blir konst, design och hantverk med temat "Tillbaka till rötterna", säger Annicka Istemo.

Konst och design präglar även hennes arbetsdagar som grafisk formgivare, illustratör och projektledare. Med sig i bagaget har hon studier i konst, reklam och mode på Beckmans designhögskola.

Annicka Istemo älskar att gå på loppisar och auktioner och hon lockas av gamla saker. Gammalt är också huset i Spånga, som hon beskriver som ett ständigt pågående renoveringsprojekt.

– Huset är byggt 1904, men det är konsekvent sönderrenoverat på 60-talet, så jag och min man försöker att återställa det till sin ursprungliga glans.

Kreativiteten flödar på flera sätt i hennes liv. På fritiden tycker hon om att skapa, måla, pyssla och sy.

Dessutom har hon hittat tillbaka till ett kärt gammalt intresse.

– Jag orienterade massor som liten och har börjat terränglöpa igen efter ett tjugoårigt uppehåll, säger Annicka Istemo.

Mer läsning

Annons