Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunledningen vill ta över Gumpels

Kommunledningen vill att Bollnäs kommun ska överta fritidsgården Gumpels – med bland annat skejthallen – på gamla SJ-området. I dag drivs gården av intresseföreningen Gumpels, som inte får ekonomin att gå ihop.

Annons

Fritidsgården finns sedan 2008 i tidigare verkstadslokaler på gamla SJ-området i Bollnäs. Skejthallen där är en av landets största och gården redovisar 120 besök per dag i genomsnitt.

Kommunen äger lokalerna och står för lokaler, uppvärmning och verksamhetsbidrag – medan intresseföreningen ansvarar för verksamhet och personal.

I höstas blev det ekonomiska läget för intresseföreningen akut och förenngen hoppades på ytterligare bidrag från kommunen. Det sa kommunstyrelsen nej till, men erbjöd i stället ett lån på 100 000 kronor – samtidigt diskussioner inleddes med föreningen för att säkerställa verksamheten.

På torsdagen fick kommunstyrelsens arbetsutskott en lägesrapport om diskussionerna – och förslaget till beslut i kommunstyrelsen är nu att förhandlingarna om ett övertagande av verksamheten ska slutföras.

- Vi vill ta över för att säkerställa verksamheten, säger kommunalrådet Marie Centerwall (S).

•Är det viktigt att verksamheten finns kvar i de nuvarande lokalerna?

- Långsiktigt måste vi hitta en annan lösning, för lokalerna drar en hisklig massa pengar i uppvärmning.

Mer läsning

Annons