Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens ekonomichef säger upp sig

På måndagen lämnade Bollnäs kommuns ekonomichef, Karoline Sundström, in sin avskedsansökan. Men enligt henne själv ligger det ingen schism bakom hennes beslut.

Annons

– Det är med blandade känslor jag lämnar min tjänst hos kommunen, säger Karoline Sundström. Jag kommer att sakna mina medarbetare och på senare tid har vi också fått in nya medarbetare i ledningsgruppen som jag tror mycket på.

Läs mer: Ser ut att bli balans i budget

Anledningen att hon säger upp sig är helt enkelt att hon fått ett nytt jobb, som kontorschef på LRF Konsult i Bollnäs. En tjänst som även innefattar ansvar för kontoren i Edsbyn och Söderhamn.

– Jag har varit i den kommunala världen sedan 2007 och för min egen utvecklings skull kände jag att det var dags för en ny utmaning, säger Karoline Sundström.

Karoline Sundström börjar sin nya tjänst den första januari nästa år Och i med måndagens uppsägning får Bollnäs kommun börja leta efter en ersättare.

– Det är tråkigt att Karoline slutar, säger kommunchefen Anders Johansson. Men jag ser inget konstigt i att man vill byta jobb och prova något nytt när man jobbat så länge inom kommunen som hon har gjort och vi önskar henne lycka till på sitt nya jobb.

Läs mer: Bollnäs har fått ny kommunchef

Rekryteringen av en ersättare kommer att inledas så snart som möjligt. Hur det går med det är svårt att sia om.

– Jag vet faktiskt inte hur det kommer att gå, säger Anders Johansson. Men jag vet ju att både Ovanåkers kommun och Hudiksvalls kommun har varit ute och sökt nya ekonomichefer ganska länge nu.

Läs mer: Ekonomichefen får inte leda personal

Mer läsning

Annons