Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komik för den goda sakens skull - gala till förmån för det "Okända landslaget"

På måndagskvällen var det i stort sett slutsålt på Kulturhusets stora scen i Bollnäs.

Annons

Anledningen till detta var de fyra firade stå upp-komikerna Soran Ismail, Özz Nûjen, Patrik Larsson och Måns Möller och deras insamlingsgala till förmån för ”Det okända landslaget”, det svenska handikapplandslaget i fotboll.

Stefan Jonsson, biträdande förbundskapten för det okända landslaget, stötte på komikern Måns Möller under sommarens fotbolls-EM i Frankrike och de började prata. Stefan Jonsson berättade för Måns att det fattades 50 000 kronor i kassan.

Det okända landslaget, som är Sveriges fotbollslandslag för personer med inlärningssvårigheter, hade kvalificerat sig till EM i Paris till hösten men var nu inte säkra på om de kunde åka.

Torbjörn Östergrens, förbundskapten, Måns Möller, komiker, Andreas Nilsson, spelare och Stefan Jonsson, förbundskapten, gläds över de insamlade pengarna.

I en intervju med Måns Möller tidigare under sommaren berättade han varför han vill hjälpa till:

– När jag träffade Stefan där i Nice satt han och kliade sig i huvudet över att det fattades pengar. Då kände jag: nu får vi göra ett ryck. Det är klart grabbarna ska till EM, sade Måns Möller.

Läs även: Kända komiker står upp för okända landslaget – uppträder i Bollnäs

På måndagskvällen, bara en vecka innan det är dags att åka, blev det alltså en komikergala med fyra av Sveriges mest firade stå-uppkomiker på scen. Och pengarna strömmade in – med råge.

Cirka 120 000 kronor blev det, pengar som också räcker till nästa års förberedelse till kommande VM på hemmaplan.

– Det känns jättekul, konstaterar Özz Nûjen. Och att pengarna går till något så välbehövligt. När Måns ringde då var det bara att ställa upp.

Mer läsning