Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilbergselever fick svar från kostchefen

Eleverna på Kilbergsskolan gillar inte maten de får i skolan och skickade därför en skrivelse till kostchefen Carina Englund.

I ett svar skriver hon bland annat att "det är omöjligt att alla dagar lagar mat som alla tycker om".

Annons

Det var torsdags som eleverna på Kilbergsskolan skickade in en skrivelse om att de vill ha skolmat de tycker om. Droppen som fick elevernas bägare att rinna över var när de serverades mustig fisksoppa till lunch, som alternativ till grillad aubergine.

- Så här kan vi inte ha det. Vi vill ha pannkaka, makaroner och annan mat som barn tycker om, säger William Pärlenskog och hans kamrater på Kilbergsskolan.

Eleverna klagade hos sin lärare och fick svaret att själva skriva till kostchefen och säga vad de tycker.

Så blev det och ett brev med 313 underskrifter från elever och personal i klasserna 1–6 på Kilbergsskolan landade på kostchefen Carina Englunds bord.

I svaret inleder hon med att säga att rätterna är desamma som i höstas och att maten då fick beröm från såväl elever som pedagoger.

Vidare hänvisar hon till de matsedelsmöten som äger rum två gånger varje år och där elever från fem skolor varje gång är med.

Förra året deltog Bollnäs kommun i projektet Fokus matglädje. Det hade som mål att öka matglädjen i skolor och äldreomsorg. Inom ramen för projektet fick kostenhetens personal möjlighet att laga och testa ett antal nya rätter och de mest populära finns nu på matsedlarna.

"Men de rätter som inte ni elever tycker om kommer naturligtvis inte att finnas kvar. Detta är en viktig fråga att diskutera på nästa matsedelsmöte", skriver Carina Englund.

Mer läsning

Annons