Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilaforsson i Melodifestivalen

/

För Melodifestivalpubliken är Dynazty med sångaren Nils Molin redan bekant eftersom de spelade som mellanakt under finalen i våras. Nästa år är bandet med i tävlingen.

Annons

Deltagarna i den tredje och fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2012 presenterades på måndagen. Då stod det klart att Nils Molins Dynazty har tagit steget från att spela som mellanakt, som de gjorde i våras, till att själva vara med i tävlingen.

Det var redan förra året aktuellt att Dynazty skulle vara med i musiktävlingen.
- Vi fick faktiskt ett erbjudande om att vara med. Ledningen gillade vår musik och tyckte vi såg bra ut på scenen, men det fanns ingen låt som riktigt passade oss, sa Nils Molin i en intervju i Ljusnan i våras.

Låten de nu ska tävla med heter Land of Broken Dreams och är skriven av Thomas G:son och Thomas "Plec" Johansson. Men motståndet består av lika etablerade musiker som Dynaztys låtskrivare. Dynazty möter bland andra Lotta Engberg och Christer Sjögren, Charlotte Perrelli, Danny Saucedo och Lisa Miskovsky.

Nils Molin är uppväxt i Lilltjära utanför Kilafors. Han började spela med Dynazty 2008 och ett år senare kom debutplattan.
Bandet har ett starkt stöd av Hollywoodstjärnan och Arbråsonen Peter Stormare. Det var han som fixade spelningen i Melodifestivalen i våras.

Mer läsning

Annons