Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilafors herrgårds restaurang öppnar igen

/

Kilafors herrgårds restaurang öppnar igen i december. Det sker i regi av Kajsa K AB, som snart flyttar ut från kulturhuset i Bollnäs.
- Det är en tillfällig öppning, men jag hoppas på en fortsättning, säger Per Linell, ägare till herrgårdsfastigheten.

Annons

Nystarten för herrgården sker redan på lördag. Under inledningsvis åtta veckor ska Kajsa K svara för bland annat serveringen av julbord i herrgården. Men det ingår också en del andra beställningar.

För att snabbt få alla serveringstillstånd har Anna-Karin Alm, Kajsa K:s ägare, begärt en skyndsam handläggning hos tillståndsmyndigheten i kommunalförbundet för södra Hälsingland.

- Det handlar om ett tillfälligt tillstånd för åtta veckor. Jag hoppas det ska gå eftersom vi inte haft några som helst anmärkningar i vår tidigare verksamhet, säger hon.

Om en eventuell fortsättning vid herrgården vill Anna-Karin Alm inte uttala sig.

- Nej, några sådana planer finns inte i nuläget Det kräver i så fall helt andra överväganden.

- Per Linell tog kontakt med oss så sent som i slutet av förra veckan. Så det här är helt färskt.

Men Per Linell – som via ett fastighetsbolag ägt herrgården sedan 2004 – gör ingen hemlighet av att hans ambitioner sträcker sig längre än så.

- Tanken är att öppna upp herrgården på nytt. Sedan i januari i år är det enbart en del beställningar som tagits emot och som klarats med hjälp av cateringföretag. Men målet är ett permanent öppethållande, betonar han.

- Min tanke är att hotellet och restaurangen också ska hålla öppet under sommaren.

Mer läsning

Annons