Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlslundsfestivalens premiärdag – en lyckad dag

/

Karlslundsfestivalen drog i gång på fredagen och både publik och arrangörer var överens om att det var en lyckad inledning.

Annons

– Det är ju helt fantastiskt att det är så bra väder, det har vi verkligen oroat oss för i veckan. I övrigt känns stämningen bra, både bland publik och artister, säger Andree Lundh, en av arrangörerna, några timmar efter festivalstart.

Det var lokal prägel på banden på festivalens första dag – de flesta med rötter i olika delar av Hälsingland. Besökarantalet var till en början blygsamt, men lagom till Dokas spelning vid 20-tiden såg det bitvis lite trångt ut framför scenen.

En bit ifrån största scenen satt Suss Dagh, Janne Bergsten och Lasse Bäcklund vid ett bord och blickade ut över området.

– Det är ett fantastiskt festivalområde. Jag tycker om att det är så litet, säger Suss Dagh.

Janne Bergsten höll med och ville också tillägga att sådana här initiativ bör premieras.

– Jag tycker att det är självklart att man ska stötta när någon vågar satsa på något liknande här i Bollnäs.

– Ja, och det är roligt att det är så många människor här i olika åldrar, det är inte så ofta det är så, säger Suss Dagh.

Från de allra minsta barnen med stora hörselkåpor på till ja, svårt att säga, men det var fler som vittnade om att åldersspannet bland besökarna var brett.

Många av besökarna betonade, liksom Janne Bergsten, att en av de avgörande anledningarna till att de befann sig på festivalen var just för att stödja arrangemanget och initiativtagarna. Kristofer Olson från Bollnäs var en av dem.

– Det är klart man försöker gå på det som händer här och så har jag många vänner här, både på scenen och i publiken. Riktigt trevligt är det också, säger han.

När mörkret hade lagt sig klev bandet Trail Of Murder upp på största scenen. Med sig hade de sångerskan Nina Söderquist.

– Det här är vårt första samarbete. Jag är glad om jag lyckas börja och sluta samtidigt som killarna, sa hon från scenen.

Tillsammans framförde de låtar från bandets första skiva.

När det närmade sig slutet av den första festivaldagen var det en nöjd arrangör som sammanfattade läget.

–Det är över all förväntan. Många fler än beräknat är här i kväll och våra fredagsarmband tog slut redan vid 17-tiden, efter det fick nya besökare stämplar i stället, säger Henrik Jonsson.

Mer läsning

Annons