Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Ånöstam (C) tar timeout

/
  • Karin Ånöstam (C) tar timeout från sina uppdrag i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige, kultur- och internationella utskottet samt Bollnäs stadshus AB.

Centerpartiets gruppledare i kommunfullmäktige, Karin Ånöstam, tar timeout från sina politiska uppdrag i Bollnäs kommun. Det beslutade hon vid ett möte med partiets fullmäktigegrupp på måndagskvällen.

Annons

Partiets fem ledamöter och de tre ersättarna i kommunfullmäktige var alla med på mötet, där kommunchefens begäran om granskning av händelser i samband med försäljningen av Nytorp i Arbrå stod på dagordningen. Karin Ånöstam finns med bland intressenterna bakom ett av anbuden – och kommunens ekonomichef upplever att han har utsatts för påtryckningar i försäljningsärendet från henne och hennes man, oppositionsrådet Ingvar Persson (M).

- Det var ett jättebra möte – och det är klart att de andra också är oroliga över hur det här har påverkat både mig och partiet, säger Karin Ånöstam. Jag förstår om många, och även de mina, har svårt att hålla isär mina roller och veta när jag agerar som företagare eller som politiker. Så jag känner att det ska bli skönt att ta timeout från politikern i Bollnäs tills fastighetsaffären och den begärda granskningen är avslutade.

•Har du själv svårt att skilja på rollerna?

- Ja, det är svårt för mig också. Jag vill ju göra verkstad av mina visioner och omsätta politik i praktiken – och det som är positivt för kommunen kan ju sammanfalla med det jag vill utveckla som företagare.

Mer läsning

Annons