Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julmust hoppas locka till skratt

/
  • Nu är Thomas Lothströms och Robin Sundqvists Julmust färdig och ensemblen i Kilafors teaterförening repeterar den musikaliska julshowen Festen på Härsk-Pärskgården. Den 9 december har julshowen premiär.
  • Hulda Hatth, eller Sarah Hallstensson gör entré på festen på Härsk-Pärskgården.
  • Övar julsånger. Camilla Krantz och Jan Markgren sjunger.
  • Birgitta Svensson, Camilla Krantz och Ninna Törnberg kollar igenom några kläder som kan komma att användas i julshowen.

Lyckas borgmästarinnan arrangera den mest exklusiva julfest som någon någonsin har skådat? Och kan de inbjudna gästerna imponera på den fisförnäma värdinnan?
Repetitionerna i Kilafors teaterförening är i full gång inför årets Julmust – Festen på Härsk-Pärskgården.

Annons

När Kilafors teaterförening bjuder på årets Julmust tas publiken tillbaka till julen 1926. I gården Härsk-Pärsk planerar borgmästarinnan för fullt för den mest glamorösa och pråliga julfest som hon kan tänka sig. De inbjudna gästerna har alla fina titlar och borgmästarinnan lämnar inget åt slumpen. Gästerna i sin tur vill också imponera på värdinnan och tar på sig tjusiga kläder och ger bort exklusiva julklappar. Det blir en jakt efter självbekräftelse som till sist går överstyr.

- Bakom all kamp efter självbekräftelse finns en baksida. Jag tror att många kommer skratta igenkännande, säger Thomas Lothström.

Det är Thomas Lothström och Robin Sundqvist som tillsammans skrivit manus och regi till årets julsaga.

Festen på Härsk-Pärskgården har premiär 9 december i Kilafors biografteater.

Mer läsning

Annons