Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonny Bodin har sagt upp sig från rektorsjobbet

/

Västansjö byskola kommer att stå utan ordinarie rektor vid terminsstart. Jonny Bodin har nämligen sagt upp sig från jobbet.

Annons

Enligt den avgående rektorn själv beror hans beslut på att arbetsuppgifterna blev för betungande.

– Jag har varit både rektor, vaktmästare och även hoppat in som lärarvikarie. Det blev för mycket, jag måste tänka på min hälsa, säger Jonny Bodin.

Det blev bara ett läsår på skolan för din del. Hur har det varit?

– Jättespännande och väldigt inspirerande. Grundskolan var ett nytt område för mig, men det har gått jättebra.

Innan han tog rektorsjobbet i Västansjö hade Jonny Bodin jobbat som lärare och rektor inom gymnasiesärskolan i Bollnäs under 25 år. Nu letar han efter ett nytt jobb där han kan koncentrera sig på att bara vara rektor.

Han försäkrar dock att han inte har några planer på att lämna platsen i kommunfullmäktige, där han är politisk vilde sedan avhoppet från Bollnäspartiet i våras.

– Det är tråkigt att vi blir av med honom och måste lägga tid på att hitta ny rektor. Men sådant är livet när man driver bolag, säger Ulrika Dahlberg, som sitter i skolans styrelse.

Hur tycker du att han har fungerat som rektor?

– Han har varit engagerad och gjort en stor insats med att starta upp verksamheten på skolan. Han har gjort ett bra jobb.

Sökandet efter en ny rektor har enligt Ulrika Dahlberg redan hunnit starta. Men det är inte sannolikt att någon efterträdare finns på plats vid höstens terminsstart.

– Det lutar åt en tillfällig lösning med ställföreträdande rektor i början av terminen. Vi vill hitta rätt person innan vi anställer en ny, säger hon.

Även den kommande rektorn kommer att vara rektor på deltid och utföra andra arbetsuppgifter resten av tiden.

Läs också:

Majblommepris till Västansjö byskola

Nedläggningshotad byskola startar om i privat regi

Västansjö skola såld

Mer läsning

Annons