Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johans festivaldröm

/

Johan Bodell drömmer om ett liv som regissör för de stora filmerna.

Nu ska han tävla i den stora filmfestivalen i Santa Barbara.

En seger skulle innebära att hans kortfilm visas inför stjärnskådisar som Leonardo DiCaprio och Jennifer Lawrence.

– Jag siktar på att sopa hem det, säger 23-åringen från Kilafors.

Annons

Filmfestivalen i Santa Barbara i södra Kalifornien pågår mellan 24 januari och första februari och är något av "sista chansen" för regissörer att visa upp sig inför Oscarsgalan den 24 februari. Uppemot 50 000 besökare väntas komma till festivalen som under tio dagar arrangerar flera stora event.


Johan Bodell från Kilafors, som sedan i januari förra året har studerat bland annat klippning och regi på Santa Barbara City College, kommer att delta i tävlingen "10–10–10" där tio regissörer med tio olika manus ska göra varsin kortfilm på tio dagar.
En separat manustävling har pågått under hösten, så Johan Bodell och de övriga regissörerna har genom lottning tilldelats färdigskrivna manus som de kan modifiera efter egen kreativitet. Manuset är inte klart ännu, men Johan Bodell avslöjar att filmen kommer att vara en mörk komedi om zombies och kärlek.


– Det känns jäkligt lyxigt att få ett manus. Vanligtvis är det ju där det brukar ta stopp – man sätter sig ner och ska göra världens bästa film och sedan blir det inget. Nu får jag ett manus, ger förslag till förändringar, skickar tillbaka det och får ett nytt, säger Johan Bodell.
Sedan i mitten av december har Johan Bodell kunnat jobba med manuset. Den 22 januari är det presskonferens för "10–10–10" och då ska det vara helt klart. När presskonferensen är över får regissörerna och deras team inleda filmandet.


Johan Bodell och hans team tävlar mot fyra motståndare i universitetsklassen. De övriga fem teamen är highschoolelever som bildar en egen grupp. En vinnare från varje klass får visa upp sin kortfilm på festivalens avslutningsgala den 3 februari – inför stjärnskådisar som Leonardo DiCaprio, Ben Affleck, Jennifer Lawrence och Amy Adams.
– Jag vill göra en förjäkla bra film och sopa hem det där. Tröstpriset är väl annars att jag har en till film i min filmportfolio.

Se filmklipp från Youtube både ovanför och under denna artikel.

Mer läsning

Annons