Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny säger adjö med önskekonsert

/

Efter drygt tre år som körledare och musiker i Bollnäs är det dags för Jenny Christoffersson att röra sig vidare. Nu ska hon sätta sprätt på kulturlivet i Tierp. Den 28 maj håller hon avskedskonsert i Bollnäs Kyrka.

Annons

– Jättebra, säger Jenny Christoffersson att tiden i Bollnäs har varit.

– Det är klart att det har varit mycket slit men sen har resultatet blivit så bra. Bollnäs är ju en väldigt kulturell kommun. Se bara på nya kulturhuset, estetiska programmet, kyrkan och musikskolan. Det är många eldsjälar som härjar här.

Jenny flyttar till samhället Tierp en bit utanför Uppsala. Även där ska hon arbeta som församlingsmusiker.

– Mitt uppdrag är att sätta sprätt på kulturlivet i Tierp, berättar hon. Men jag måste börja sakta men säkert. Det gäller att etablera sig och kolla vilka resurser som finns. Få kontakt med unga och gamla och se om de vill vara med. Jag har ju blivit bortskämd med att inte behöva tjata på folk om att de ska vara med i kören här i Bollnäs. Men det kanske jag måste göra i Tierp.

Tre och ett halvt år har Jenny arbetat i Bollnäs. Hon är säker på att vissa delar kommer hon att sakna.

– Alla människor förstås. Och min kör, Jesus Joplins. Den kommer ju att finnas kvar i kyrkan. Jag hoppas att det kommer någon efter mig som håller igång.

Konserten i kyrkan beskriver Jenny som sin önskekonsert samtidigt som det är hennes avskedskonsert. Det blir en blandning av gospel med kören "Jesus Joplin", låtar av U2 och urgammal medeltidsmusik med "nya kvartetten". Jenny har gjort körarrangemangen själv. Sångarna Linda Sahlberg och Peder Olsén kommer att framföra egna låtar.

– Jag satte ihop precis det jag själv ville ha med. Det blir en maffig konsert, lovar Jenny.

Mer läsning

Annons