Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internationell dag med musik på Långnäs

/
  • Marie Svensson jobbar på olika sätt för att skapa en god integration i Bollnäs.

Senare i juli ordnar föreningen Bollnäs för alla en internationell dag på Långnäs. Temat blir musik. Bollnäs kommun ger föreningen ett bidrag med 9 000 kronor för arrangemanget.

Annons

Den internationella dagen på Långnäs kommer att hållas på eftermiddagen/kvällen den 29 juli. På den egna Facebooksidan efterlyser nu föreningen musiker, band, solister, dansare från olika kulturer och länder som vill uppträda.

Total kostnad för projektet beräknas till 13 000 kronor och Bollnäs kommun stöttar arrangemanget med 9 000 kronor.

– Resten av pengarna har vi fått in av frivilliga och olika organisationer, säger Marie Svensson, grundare av gruppen Bollnäs för alla, som har skapat ett gratisarrangemang där alla är välkomna.

– Att allt skulle vara gratis var det viktigaste för mig i det här. Vi vänder oss till invandrargrupper bland annat och alla har inte pengar för att göra saker. För att alla ska kunna komma så måste det vara gratis.

Programmet är inte detaljplanerat än, berättar Marie Svensson. En arbetsgrupp bestående av människor från flera olika länder sätter ihop det.

– Vi jobbar med det just nu, vilka som ska vara med och spela – och det börjar bli ganska många.

Målet är att ha musik från så många olika länder som möjligt på scenen.

– Jag tror att vi får hit invandrarna till den här dagen, men vi vill ha hit svenskarna också. Hela grejen bakom det här är att skapa naturliga mötesplatser för bra integration, tillfällen där människor kan förenas via ett gemensamt intresse, som till exempel musik.

För barnfamiljerna har Snoddaståget och en karusell hyrts in.

Till vintern planerar Bollnäs för alla att följa upp den här dagen, genom att arrangera ett antal "lördagsträffar" som också är tänkta att bli mötesplatser för människor från olika kulturer.

Konceptet har Marie Svensson lånat från Sandviken, där föreningar och volontärer redan jobbar efter samma modell:

– Det är där jag har hittat inspirationen till det här.

Mer läsning

Annons