Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inte olagligt att ändra inriktning för SJ-område"

Kommunfullmäktige gjorde inget fel, när den tidigare politiska viljeinriktningen för SJ-området i Bollnäs upphävdes. Det anser politikerna själva i ett yttrande till förvaltningsrätten i Falun.

Annons

I november 2012 beslutade kommunfullmäktige att viljeinriktningen från 2009 för det gamla SJ-området – som ett innovations- och upplevelsecenter, där en arena för bland annat bandy fanns med – inte längre skulle gälla. I stället ska området utvecklas utan en bandyarena och kommunen ska planera för en hall i egen regi på Sävstaås IP.

Beslutet överklagades av Bollnäs Arena AB, Bollnäs Stationshus AB och deras ägare, som vill köpa kommunens del av området och har planerat för en bandyarena där, utifrån den gamla viljeinriktningen. De anser att kommunfullmäktiges beslut strider mot kommunallagen.

Nu vill förvaltningsrätten i Falun, som behandlar överklagandet, att kommunen ska yttra sig i frågan. Och vid fullmäktigemötet på måndagskvällen godkändes ett förslag till yttrande, där det hävdas att det överklagade beslutet inte strider mot lagen på de punkter som de klagande har anfört.

Man får räkna med att ett dokument som en viljeinriktning förändras över tid, konstateras det i yttrandet:

- Det tillhör politikens natur.

Mer läsning

Annons