Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling för nya minnesträd

/
  • Initiativtagaren till insamlingen Madeleine Böhnke hoppas att många Bollnäsbor vill skänka en slant.

Många Bollnäsbor blev upprörda efter att ha läst om de nedsågade minnesträden i Schenströmsparken i gårdagens tidning. På bara några timmar startades en insamling med målet att plantera nya träd.

Annons

Under midsommarhelgen blev två av de tre träd som medlemmar i Eritreanska föreningen Bollnäs-Ovanåker låtit plantera i Schenströmsparken nedsågade. Artikeln om skadegörelsen spreds på onsdagen snabbt i sociala medier och efter bara några timmar meddelade Bollnäsbon Madeleine Böhnke, via ett inlägg på Ljusnans facebookgrupp, att hon hade startat en insamling.

- Det är så tragiskt, att någon väljer att såga ner någon annans tacksamhet, säger hon.

Hittills har Madeleine Böhnke fått in 2 300 kronor, och flera personer har hört av sig och sagt att de är villiga att bidra med pengar. Hon behöver omkring 7 000 kronor för att kunna köpa nya träd till parken, som förvaltas av Bollnäs kommun.

- Jag blir jätteglad över den här idén, det visar att folket i Bollnäs känner med oss, säger Eritreanska föreningens ordförande Yohannes Michael Mehari när han får höra nyheten.

Han tycker att det är viktigt att tänka positivt och framhåller att de som har sågat ned träden inte representerar hela Bollnäs, tvärt om visar just insamlingen och engagemanget bland upprörda Bollnäsbor.

Nu håller Madeleine Böhnke på att, i samråd med föreningsordförande Yohannes Michael Mehari och tekniska förvaltningens arbetsledare Inga-Lill Rundgren, undersöka hur de ska gå tillväga med inköp och nyplantering av träden. Om kommunen är villig att själv stå för kostnaden för de nya träden kommer pengarna från insamlingen att gå till något annat välgörande ändamål.

Annons