Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget semifinaljubel för Markus Westh

/
  • Markus Westh har legat sömnlös i två veckor inför semifinalen i Uppsala. Det blev ingen direktplats i finalen, men nu hoppas han på att ta sig till Sista chansen. Foto: Lisa Löwenborg

Det blev ingen seger för Bollnäskillen Markus Westh i Årets kock-semifinalen.

Nu hoppas 24-åringen att han är en av åtta kockar som går till Sista chansen om två veckor.

– Det är bara på det igen. Jag siktar på final, säger han.

Annons

I semifinalen i Uppsala var det endast en av tolv kockar (Daniel Räms, Stockholm) som direktkvalificerade sig till finalen i februari nästa år.

Markus Westh från Bollnäs tävlade med rätten "Variation på kanin från Vreta kaningård serveras med gula morötter, rostade hasselnötter, äpple och mörk buljong". Trots den uteblivna segern var 24-åringen tillfreds med sin prestation i tävlingen.

– Jag är nöjd med vad jag har gjort och det är det viktigaste. Trots att det var kök man aldrig hade varit i kändes det ändå som att jag hade koll på läget och bra flyt under hela dagen. Det känns ganska skönt att ha det avklarat, för man har nästan legat sömnlös i två veckor, säger han.

Nu siktar han på en plats i Sista chansen som hålls i Göteborg den 28 november. En jury betygsätter alla semifinalister och totalt går åtta av kockarna vidare till finalen. Den andra semifinalen hålls i Jönköping under nästa vecka och kort därpå kommer besked om vilka som når Sista chansen.

Mer läsning

Annons