Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget överklagande om Nytorp

/

Tiden har gått ut för att överklaga kommunfullmäktiges beslut om försäljningen av Nytorp i Arbrå – och ingen har överklagat. Det innebär att kommunen nu kan slutföra 7,5-miljonersaffären.

Annons

Det oeniga fullmäktigebeslutet om fastighetsförsäljningen vann laga kraft i slutet av förra veckan.

- Nu kan kommunen skriva under kontrakt och hyresavtal med köparna, säger mark- och exploateringsingenjör Per Molin som har skött försäljningen tillsammans med ekonomichefen Kjell Öhrström. Inför tillträdet i sommar, ska också fastighetsbildningen för den nya lantbruksfastigheten bli klar.

Enligt avtalen ska kommunen hyra tillbaka delar av fastigheten med mark och byggnader så länge man har ansvar för naturbruksutbildningen på Nytorp. Det kan bli ytterligare två läsår, fram till sommaren 2014, när alla nuvarande elever lämnat skolan.

De nya ägarna – storbonden Jan-Erik Hansson, företagaren Pär Eriksson och säljaren Pär Eklund – har nyligen bildat företaget Friskolan Nytorp AB tillsammans med ytterligare fyra delägare – affärsrådgivaren Erland Hedin, Nytorpsläraren Anders Schön, husdjursrådgivaren Hans Lindberg och Linda Eriksson som arbetar med turism.

- Vi har sökt tillstånd för att starta friskola hösten 2013 och räknar med att få beslut från Skolinspektionen om hur det går i oktober i år, säger Pär Eklund. Att driva naturbruksutbildning på Nytorp är vår huvudplan. Sedan får vi anpassa övrig verksamhet till hur det går med friskoleplanerna.

Mer läsning

Annons