Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inger visar upp kontrastrika hantverk

/

Hon hoppas att hennes hantverk gör människor glada och så gillar hon lika mycket tradition som kontrast. Bland annat har hon skapat en julgran klädd i torkade rönnbär och rosa blommor. Denna månad ställer Inger Malmström ut sina hantverk på Kulturhuset i Bollnäs.

Annons

– Jag har det i händerna, inte i tänderna, svarar Inger Malmström på frågan om hon kan beskriva sin konst.

Att prata om sin konst och sina hantverk tycker hon är lite svårt. Att skapa dem är däremot enklare. Inspirationen, den bara finns där inom henne och plötsligt får hon lust att skapa något nytt. När den pyntade julgranen tappade alla sina gröna barr tog hon till exempel reda på stammen, målade den vit och satte fast röda rönnbär, rosa blommor och kulörta kulor på den.

Hon gillar traditioner och så tycker hon om kontraster. Och en julgran i vitt, rosa och blommigt är väl kanske så mycket tradition och kontrast det kan bli på samma gång. Nu finns den att beskåda på Kulturhuset i Bollnäs, tillsammans med flera av hennes andra hantverk.

Inger hoppas att hennes konst gör människor glada.

– Men de behöver ju absolut inte tycka om det, för det är ju lite konstiga saker. Men det är kul om någon gillar det jag gör.

Mer läsning

Annons