Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen turné för Zelmerlöw

/

Alla julkonserter med Måns Zelmerlöw ställs in. Det meddelade arrangörerna på onsdagseftermiddagen.

Annons

Som orsak anges dålig efterfrågan på biljetter.

Totalt var 27 konserter inbokade från 22 november till 22 december. Måns Zelmerlöw skulle ge sig ut på vägarna tillsammans med sångerskorna Hannah Holgersson, Anna Nilsson och Hanna Lindblad. De skulle kompas av ett 15-mannaband.

I Höghammarhallen i Bollnäs var artisterna bokade den 26 november.

Under torsdagen offentliggjorde arrangörerna först att fem framträdanden skulle ställas in. Men något senare kom beskedet att samtliga spelningar avbokas.

Julius Malmström har arrangerat julkonserter under 23 år. Det här är första gången som hans turnéplaner stryks.

I ett pressmeddelande skriver han och Cenneth Sangre i CS Event AB:

- Vi får dagligen nyheter om företag som varslar sina anställda. Rådande lågkonjunktur återspeglas också generellt i upplevelsebranschen. Vissa produktioner går bra, andra går sämre än beräknat. I år är utbudet av attraktiva julkonserter extra stort.

Arrangörerna lovar att de som köpt biljetter ska få pengarna tillbaka.

I Bollnäs delades nyligen 100 gratisbiljetter (50x2) ut på tidningen Ljusnans expedition. En del köade ett par timmar för att komma åt biljettpaketen.

- Det som nu hänt för förstås ytterst beklagligt, säger Janne Mårtensson, privatmarknadschef för Hälsingetidningar.

- Det här är ju biljettinnehavare som inte lagt ut några pengar, men som ändå blir drabbade. De bör möjligen få någon form av kompensation. Men vi återkommer i annonser till hur det ska ske.

Måns Zelmerlöw har själv inte kommenterat den inställda turnén. Enligt Aftonbladet är han just nu sjuk och inlagd på sjukhus med hög feber. Han ska ha insjuknat efter en utlandsresa till flera afrikanska länder nyligen.

Mer läsning

Annons