Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga sexor på Torsbergsgymnasiet

Till hösten flyttas eleverna i årskurs 6 på Kilbergsskolan över till den närliggande Rensbackens skola.

Även om det inte är den optimala lösningen så är det en seger för föräldrarna.

- Nu slipper våra barn gå på Torsbergsgymnasiet, säger Jan Wåger.

Annons

Det blev kraftiga föräldraprotester när det stod klart att barn- och utbildningsförvaltningen ville flytta eleverna i årskurs 6 på Björktära skola och Kilbergsskolan till Torsbergsgymnasiet på grund av platsbrist.

Efter en tid lät dock ledningen meddela att man genom en noggrann schemaläggning och ett utnyttjande av alla tänkbara utrymmen skulle kunna få plats med alla klasser på Björktjära skola. Men någon lösning på längre sikt var det ändå inte.

På Kibergsskolan fortsatte föräldrarna att kämpa och deras förslag var att förskoleklassen skulle flytta till den närliggande Rensbackens skola.

Enligt Jan Wåger som är ledamot i klassrådet, var det inte vettigt att slänga ut sexorna från skolan eftersom många hade kompisar i fyran och femman.

Förra veckan fick föräldrarna ett brev från barn- och utbildningsförvaltningen. Där framgår att skolans rektor Berit Hammarström i samråd med förvaltningschefen Inga Malm och skolformschefen Eva Eklund beslutat att årskurs 6 ska placeras på Rensbackens skola från och med i höst.

Även om det inte blev riktigt som de tänkt är det ändå en seger för föräldrarna.

- Vi tycker fortfarande att det hade varit bättre att flytta på förskoleklassen, men jämfört med det förslag som låg är det här riktigt, riktigt bra, säger Jan Wåger.

Berit Hammarström är nöjd även hon.

- Det kändes inte bra när så många föräldrar protesterade. Därför känns den här lösningen helt perfekt. Dessutom går redan eleverna i femman och sexan på Rensbackens skola när de har idrott. Så för dem är det inget nytt.

Mer läsning

Annons