Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför rätta för skadegörelse på Bilmetro

Åklagaren anser sig nu ha tillräckligt mycket bevis för att åtala en 50-årig Alftabo för både rattfylleri och för att ha tagit sig in i Bilmetros lokaler i Bollnäs. Väl där har han förstört egendom för nästan 60 000 kronor.

Annons

Mannen åtalas på åtta olika punkter. Han har vid två tillfällen försökt få olika försäkringsbolag att betala ut pengar för bilinbrott som aldrig har inträffat. En gång har dessutom lyckats få ut pengar för en dator han påstått sig ha blivit bestulen på.

Bedrägerierna ägnade han sig åt i slutet av förra året och i början av januari utökades brottsregistret med skadegörelse och rattfylleri.

Strax före klockan åtta på trettondagsaftonen larmades polis till Bilmetro i Bollnäs. Där hade någon klippt upp ett hål i staketet, krossat en fönsterruta på kontorsdelen och sedan gått in i verkstadsdelen och börjat slå sönder vindrutor och lyktor på bilar.

När polisen kom till platsen följde man de spår som fanns i området, men spåren upphörde och gärningsmannen kom undan. Däremot kunde man säkra blodspår på platsen.

Strax efter midnatt, samma kväll, stoppade polisen en bil på riksväg 50 som vittnen sett i närheten av Bilmetro när skadegörelsen inträffade. Bilen kördes av den 50-årige Alftabon som fick följa med polisen för att lämna blodprov.

Blodproven klargjorde både att mannen varit berusad när han stoppats av polisen och att blodproverna stämde överens med de prov som tidigare på kvällen tagits i Bilmetros lokaler.

Mannen, som i förhör erkänt alla brotten, åtalas nu för såväl bedrägerierna som skadegörelse och rattfylleri.

Mer läsning

Annons