Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Illa bemött då hon skulle söka jobb

/

"Hos Resursen i Bollnäs behandlas man som något katten släpat in".

Ulrika Andén blev upprörd efter ett besök.

Annons

Ulrika Andén är en 40-årig trebarnsmamma som sedan tre år är bosatt i Vallsta. Dessförinnan bodde hon och hennes man i Stockholm. Ulrika jobbade inom posten.

I december blev hon färdigutbildad undersköterska. Just nu skaffar hon sig full gymnasiekompetens - hon siktar på att utbilda sig till arbetsterapeut.

För cirka två veckor sedan bestämde hon sig för att hälsa på hos Resursenheten i Bollnäs.

- Jag ville bara berätta att jag finns och att jag gärna jobbar extra för att dryga ut plånboken. Det behövs då man studerar. Samtidigt ville jag skaffa mig erfarenhet som undersköterska.

Ulrika Andén hade med sig betyg och omdömen från praktikplatser. Hon tycker att mötet blev helt fel redan från början.

- Jag presenterade mig men det gjorde inte kvinnan jag träffade. Hon sa inte ens hej. Jag upplevde att hon gav mig "tveksamma blickar" och då hon fick veta att jag studerade sa hon, kort, att jag inte var aktuell. Sedan sa hon att jag skulle åka hem och skicka in en intresseanmälan.

- Men det har jag inte gjort. Jag blev så lessen och förbannad och kände mig förolämpad.

Anett Jonsson och Marie Norgren är ansvariga chefer på kommunens Resursenhet.

- Någonting har blivit väldigt fel här, säger båda två. Vi känner inte igen beskrivningen av hur ett besök hos oss ser ut. Ingen ska behöva lämna oss och känna sig tillplattad och förödmjukad. Vi är ju beroende av de som söker jobb här.

Mer läsning

Annons