Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ideellt bad nedklottrat: "Jag vill att de som gjort det målar om"

Lillviksbadet i Hällbo sköts sedan en tid av engagerade bybor. Därför upplevs skadegörelsen som extra ledsam hos de boende i området. – Vi lägger mycket tid på skötseln.

Annons

Det har klottrats både inne i omklädningsrummet och på ytterväggarna.

I byn Hällbo utanför Kilafors finns en badplats som sköts av ideellt engagerade människor i bygden. För några dagar sedan gjorde byborna en tråkig upptäckt – omklädningsrummet har blivit utsatt för skadegörelse. Både på utsidan och på innerväggarna har det klottrats, både så kallade taggs och könsord.

Läs också: Saftig nota för vandaliserad badplats i Järvsö

– Ett busstreck. Vi vet att det varit ett gäng ungdomar där kvällen innan dagen det upptäcktes, men vi vet inte vem som är skyldig. Jag vill få reda på vilka det är och låta dem måla om, säger Nina Hedberg.

Det är både så kallade taggs och könsord som ritats på väggarna.

Det var för en vecka sedan besökande vid badet upptäckte klottret och hörde av sig till Nina Hedberg. Att de är många som upprörs över skadegörelsen märks bland annat i ett inlägg om händelsen som delas på Facebook och som har fått många arga kommentarer.

– Det är såklart jättetråkigt. Det är bara ideella insatser och man får be folk i byarna att bidra med pengar för att vi ska kunna sköta drift och underhåll. Vi lägger ner mycket tid på arbetet vid badet och nu får man även lägga ner tid på att ringa runt till föräldrar och be dem höra efter med barnen om de vet något.

Pengar till ommålning måste tas från andra saker som de vill göra vid badet.

Till den här sommaren har det satsats extra pengar och arbete på att göra en flytbrygga, mycket för att ungdomarna ska trivas.

– Nu måste vi ha in mer pengar så vi kan måla om de redan nymålade väggarna, pengar som hade kunnat användas till annat.

Läs också: Nu går det att bada på Karlslund

Tidigare var det idrottsföreningen Hällbo IF som skötte badet, men för några år sedan tog boende i Hällbo och byarna runt omkring, i området som kallas Utomherten, över skötseln.

– En fin sommardag räknade jag till 120 personer där samtidigt i lilla Hällbo, det betyder att det kan vara ett par hundra där under en hel dag. Det är en samlingspunkt och barnen träffar alltid på kompisar att leka med där, säger Nina Hedberg.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons