Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Blå lokalen är dörrarna öppna för alla

/
  • Anna-Lena Joners Larsson tar en kaffe tillsammans med praktikanten Lina Larsson Andin och verksamhetschefen från Gimmel fastigheter Marina Stagård.
  • Fatema Faizi ansvarar för att hålla liv i vävstugan.
  • Till Blå lokalen på Granbergshöjden är alla välkomna för att umgås, delta i studiecirklar, ta en fika eller hämta ut en matkasse.
  • Tre gånger i veckan levereras mat som donerats av lokala livsmedelsbutiker till Blå lokalen.

Projektet Familj till familj börjar bedriva verksamhet i Blå lokalen på Granbergshöjden. Nu hoppas de att huset ska bli en mötesplats för alla.
– Alla som vill göra något är välkomna hit, säger Anna-Lena Joners Larsson.

Annons

Mitt i lokalen står ett pingisbord. Vid sidan om det finns fikabord, hyllor med leksaker och spel, en vävstuga och en soffhörna.

Läs mer: Genom dem hjälper familjer varandra

– Det här ska bli lite som en öppen förskola, fast för alla – man som kvinna, gammal som ung, säger Anna-Lena Joners Larsson.

Det var i september som hon tillsammans med svenska kyrkan startade projektet Familj till familj. Syftet med projektet var att hjälpa utsatta människor med bland annat mat och kläder.

Läs mer: "Alla barn ska få en ny julklapp"

Via deras hemsida har personer som varit i behov av något kunnat göra efterlysningar på det de saknar, och de som velat donera något har kunnat göra det.

Projektet har snurrat på bra men behovet av en lokal har ändå varit märkbart.

– Nu har vi över 2000 medlemmar i vår grupp, säger Anna-Lena Joners Larsson. Alla vet vilka vi är och det är helt fantastiskt, men vi vill hela tiden utvecklas.

Skafferiet i Blå lokalen fylls upp tre gånger i veckan med fraktskadad mat och hushållsartiklar som doneras av livsmedelsbutiker i Bollnäs med omnejd. Så nu kan de som är i behov av hjälp komma dit och hämta ut en kasse med varor, umgås, delta i studiecirklar eller ta en fika.

Läs också: Hon lämnade extremhögern – en resa från hat till kärlek

Gimmel fastigheter äger Blå lokalen som Familj till familj nu huserar i. Att de skulle upplåta lokalen till just detta projekt var, enligt Gimmel fastigheters verksamhetschef Marina Stagård, en självklarhet.

– Vi vill satsa på Granbergshöjden och få området att blomstra. Det tjänar alla på, säger hon.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android.

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons