Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster i Åhlénshuset är oroade efter takras

/
  • Jenny Hermansson, ägare av skönhetssalongen Studion som ligger i Åhlénshuset fortsätter att bedriva sin verksamhet som vanligt men vill veta hur stor omfattning skadorna är så fort som möjligt.

Samtliga hyresgäster i Åhlénshuset känner viss oro över hur stor omfattning skadan i taket är. Men alla fortsätter bedriva sina verksamheter som vanligt i väntan på besked.

Annons

Restaurang Como är en av de fyra hyresgästerna som bedriver verksamhet i Åhlénshuset. När de fick reda på vad som skett i lokalen intill blev de förvånade.…

Läs mer: "Fukt och vibrationer från Brotorget kan ha orsakat raset"

– Det visste jag inte! Det här vill man att en expert kommer och kollar på direkt så att man får reda på orsaken, säger Mario Chehade, kock på Como och fortsätter:

– Nu måste vi ta ett möte och med vår personal och bestämma hur vi ska göra, om det finns anledning att stänga restaurangen eller inte.

Personalen inne på Guldfynd, revisionsbyrån Ernströms och skönhetssalongen Studion är även de oroade över vad som skett.

Läs mer: Åhléns om raset: "Viktigaste att ingen kom till skada"

De kommer dock inte att själva vidta några åtgärder innan de fått något klarare besked över hur illa ställt det är med taket.

– Vi fick höra av vår vaktis att det inte var någon fara för oss i den här delen av huset, och vi litar på honom. Men det är klart det är lite läskigt, man vill ju inte att en bil rasar ner i huvudet på en, säger Anna Engman, butikschef på Guldfynd.

– Vi känner oss inte så oroliga här, men det är klart att man är nyfiken på att få veta omfattningen på skadorna, säger Jonas Sonneryd, revisorsassistent på Ernströms.

Läs mer: Åhléns slitna fasad bekymmer för centrum

– Det är läskigt att något sådant här kan hända. Men vi fortsätter som vanligt till dess att vi får reda på något annat, säger Jenny Hermansson, ägare av Studion.

Det var strax innan klockan två som ett larm inkom om att delar av taket på barnavdelningen i Åhlénsvaruhuset hade rasat in. Ingen person skadades vid raset.

Den här artikeln hade du kunnat få som pushnotis i din telefon. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App store

Andriod: Play butik

Mer läsning

Annons