Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Huvudläckan är lagad"

Bostadsområdet Bonden i Bollnäs var utan vatten från tisdagsnatten till onsdagsförmiddagen på grund av en sprucken vattenledning. Nu är huvudläckan lagad.

– Vi har släppt på vattnet igen, men det är fortfarande lite störningar, säger Anders Lindberg.

Annons

En vattenläcka inträffade på Bonden i Bollnäs under natten mot onsdagen och Helsingevatten stängde av allt vatten på området.

Ett larm om ett stort hål i marken, uppskattningsvis två kvadratmeter stort, på Tjärnvägen nådde räddningstjänsten under natten mot onsdagen. Ärendet slussades vidare till Helsingevatten.

– Vi blir nog här under hela dagen och arbetar så fort vi kan, sade Stefan Westelius på Helsingevatten strax efter klockan 08 i morse.

Stora mängder vatten hade tryckts upp genom marken, vilket var orsaken till hålet som uppstod. Vid 08.15-tiden arbetade Helsingevatten med grävskopa för att ta sig ner de två meter i marken som krävdes för att stoppa läckan.

Strax efter 13-tiden kunde Anders Lindberg, arbetsledare för ledningsnätet i Bollnäs, rapportera att vattnet snart skulle flyta på som vanligt igen på Bonden.

– Själva huvudläckan är lagad och vi har släppt på vattnet, men det är fortfarande lite störningar så lite jobb har vi kvar där. Det kommer att ta ungefär en timme till, sedan är det klart.

Ofta brukar liknande skador vara besvärliga under vintertid, men Anders Lindberg menar att arbetet har flutit på bra. Hur läckan uppstod är han tämligen övertygad om.

– Det är spänningar i backen och det beror på vintern. Det är på grund av tjälen, ledningarna går rakt av.

Hur mycket vatten som har spillts har Anders Lindberg ingen uppfattning om.

– Men det är ingen fara för försörjningen. Vi upptäckte det här vid 01-tiden och då ströp vi ner vattnet så att det blev mer kontrollerat.

Mer läsning

Annons