Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hur ska ni tackla lärarbristen?"– Kristoffer Lindberg får svara på tre svåra skolfrågor

Den senaste tiden har vi på olika sätt uppmärksammat lärar- och rektorsbristen i Bollnäs och Ovanåkers kommun. Kristoffer Lindberg (S) är ordförande i Bollnäs barn- och utbildningsnämnd och fick svara på de tre mest aktuella skolfrågorna.

Annons

1. Lärarbristen

Lärarbisten har länge varit påtaglig och finns över hela landet, men hur jobbar just Bollnäs kommun och barn- och utbildningsnämnden med den frågan?

– Det vi kan göra är att se till att de som jobbar som lärare i Bollnäs kommun väljer att jobba kvar. Då handlar det om löneutveckling och om arbetsmiljö. När det gäller löneutveckling så har Bollnäs kommun under de senaste åren satsat och prioriterat lärare och förskolelärare i den årliga löneöversynen. Och det gör man även i år. När det gäller arbetsmiljön så tänker jag att det är flera saker som man måste göra där. Kanske främst att få till annan personal som kan stötta lärarna i det arbete som de gör.

Läs mer: Barn- och utbildningsnämnden vill ha 36,5 miljoner extra till skolan nästa år

2. Rektorssituationen

Innan sommaren stod två skolor i Bollnäs kommun utan rektor inför hösten. Tjänsten på Granbergsskolan tillsattes i mitten på augusti. Men för rektorsområdet Arbrå/Vallsta valde barn- och utbildningsförvaltningen till slut att hyra in en rektor från ett bemanningsföretag eftersom läget var akut.

Läs mer: Kommunen hyr in rektor från bemanningsföretag

Dessutom har Arbetsmiljöverket ställt krav på förbättringsåtgärder, då trycket på rektorer och förskolechefer är så högt att det är ett arbetsmiljöproblem. Senast 1 oktober ska situationen för rektorer i Bollnäs ha förbättrats, annars kan kommunen tvingas betala vite.

Hur ser du på rektorssituationen?

– Det är väldigt svårt i hela Sverige att få tag på rektorer. Därför är det viktigt att vi i politiken tar de förelägganden som kommer att läggas på allvar. För där pekar man på vilken arbetsbelastning som våra rektorer har och vad vi måste göra för att det ska bli en hållbar arbetssituation för våra rektorer.

3. Lärare letar jobb över kommungränserna

Den höga efterfrågan gör att många lärare letar jobb över kommungränsen som ett sätt att höja lönen eller arbetsvillkoren.

Läs mer: Många lärare letar jobb över kommungränsen

Det senaste exemplet är Granbergsskolan, där tre lärare valt att gå över till Alftaskolan i Ovanåkers kommun. Konsekvensen blir att Granbergsskolan har svårt att hitta behöriga lärare som kan ersätta de tomma platserna.

Vad kan du säga till lärarna på Granbergsskolan som är kvar och vet att det fattas personal?

– Jag förstår fullt ut att det är en väldigt jobbig situation. Vi ska ha utbildad personal på alla våra tjänster – målet kan inte vara något annat.

– Men jag tänker också att om situationen inte löser sig på längre sikt så måste man se över hur många skolenheter man kan ha och var man kan driva undervisning.

Kristoffer Lindberg (S) barn- och utbildningsnämndens ordförande i Bollnäs kommun.

Hur ska ni tackla den fortsatta bristen på legitimerade lärare?

Läs också: Lärarbristen orsakar problem på Granbergsskolan – tre lärare byter jobb

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning