Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstlovsöppet på Kulturskolan

/

Under höstlovet får alla spelsugna ungdomar chansen att prova nya aktiviteter. I två dagar håller Kulturskolan höstlovsöppet för dem av deras elever som inte har något speciellt för sig, en chans att prova nya musikaliska vägar.

Annons

Höstlovsöppet riktar sig till de av Kulturskolans elever som kommit över kunskapernas allra första steg, det vill säga från tredje klass och uppåt. Man kan välja mellan fjorton olika "kurser", allt från nybörjarorkester och rockgrupp till musikhistoria eller en kurs i teori och komposition.

- Det här är ett nytt grepp vi gör för första gången och vi riktar oss till dem av våra elever som inte har något annat att göra under lovet, säger musikläraren Thomas Sköldborn.

Mycket av Kulturskolans ordinarie undervisning sker individuellt och här får eleverna en chans att prova på olika grupp- och orkesterkonstellationer. Hittills har också de allra flesta som anmält sig visat intresse för just de kurserna.

- Men vi har också några spetsutbildningar för de som har spelat länge, de på högstadie- och gymnasienivå, säger Thomas Sköldborn.

Ett exempel på det är kursen "att söka vidare". Där får deltagarna tips och information om hur de ska gå tillväga för att söka vidare till folk- eller högskola med musikinriktning.

Andra kurser är improvisation, samt körsång och sångteknik. Även relativa nybörjare får sitt. I "spökhistorian" får de vara med och berätta en spökhistoria med hjälp av sitt instrument.

Mer läsning

Annons