Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppar av Brotorgs-gruppen

/
  • Benny Engberg (BP), Ingvar Persson (M) och Karin Ånöstam (C) hoppar av styrgruppen för Brotorget.

Tre av de sju ledamöterna i den politiska styrgruppen för Brotorget i Bollnäs hoppar av.

- Majoriteten har redan bestämt sig – och vi har inget inflytande i gruppen, motiverar oppositionspolitikerna Benny Engberg (BP), Ingvar Persson (M) och Karin Ånöstam (C).

Annons

Avhoppet är en reaktion på kommunalrådet Marie Centerwalls (S) besked till oppositionsrådet Ingvar Persson vid fullmäktigemötet i måndags – om att det inte är aktuellt med ett affärshus för modekedjan H&M på Brotorget.

Beskedet har nu fått Ingvar Persson och representanterna för Bollnäspartiet och Centern att lämna Brotorgsgruppen med omedelbar verkan.

- Vi vill ha en positiv utveckling av centrum – och i enlighet med gällande näringslivspolitiska program bereda och erbjuda attraktiva lägen för handel. I dag vet vi att Bollnäs Bostäder erbjudit sig att bygga på Brotorget till H&M, som vill etablera sig där. Att tacka nej till ett sådant tillfälle är helt oförsvarligt, skriver de tre till kommunstyrelsen som tillsatte gruppen i våras.

Karin Ånöstam påpekar att det en gång fanns en majoritet i fullmäktige för att rensa Brotorget för en galleria – men enligt Benny Engberg är det nu förutbestämt att det inte får vara något affärshus där.

I brevet hänvisar Benny Engberg, Ingvar Persson och Karin Ånöstam också till den medborgardialog om Brotorget som pågått under november.

- 88 förslag har kommit in – och de flesta vill ha någon form av affärshus, säger Ingvar Persson. Men majoriteten har ju redan bestämt sig och det här är inte frågan om någon dialog.

Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Permickels (S) är ordförande i styrgruppen.

- Det är tråkigt att de inte vill vara med. I gruppen får man både ge och ta, men nu har de ju avsagt sig alla möjligheter att påverka och jag tycker det här är lite barnsligt, säger han.

Mer läsning

Annons