Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högg kamraten med kniv

Den grova misshandel som en 21-årig Bollnäsbo häktades för i slutet av november har nu gått vidare till åtal. Han misstänks för grov misshandel efter att flera gånger ha huggit en jämngammal kamrat med en kniv.

Annons

De båda är kamrater sedan länge och innan händelsen hade de umgåtts i flera dagar i den misstänktes lägenhet. De hade i huvudsak ägnat sig år att lana, det vill säga spelat dataspel online.

På onsdagskvällen den 23 november kom ytterligare en kamrat till lägenheten och de tre bestämde sig för att gå på krogen. När de skulle gå fick de besök av den nu misstänkte 21-åringens flickvän och han bestämde sig därför att stanna hemma med henne.

De gick och lade sig men tidigt morgonen därpå väcktes de av att någon bultade på dörren. Det var de två kamraterna som av oklar anledning kom tillbaka till lägenheten.

Här börjar vittnesmålen från de fyra närvarande att gå i sär. Enligt den knivskurne ska lägenhetsinnehavaren oprovocerat ha slagit honom i ansiktet och när han frågade varför, attackerades han med en kniv och höggs flera gånger i ena amen som han höll upp för att skydda halsen och huvudet.

Den misstänkte förnekar brottsligt uppsåt och hävdar att allt skedde i självförsvar. Enligt honom kom de två dit för att kräva honom på pengar som de fått redan kvällen före. Han ska sedan ha fått ta emot slag från en av männen och för att skydda sig mot misshandeln tog han upp en kniv som råkade tränga in i kamraten när han kastade sig över honom.

Målet kommer inom kort att tas upp i Hudiksvalls tingsrätt.

Mer läsning

Annons