Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtstart i bowlingen

/
  • Kurt Trosell, i mitten, styrelseledamot i hjärtfonden, överlämnar hjärtstartaren till Ingrid Larsson och Mats Löwenstein i hjärt- och lungsjukas förening.

Ännu en hjärtstartare finns nu i Bollnäs. Igår placerades Hjärtfondens tredje hjärtstartare ut, vid Tuppens bowlingbana.

Annons

– Den är lätt att använda, vem som helst i närheten ska kunna ta fram hjärtstartaren och följa instruktionerna, säger Kurt-Arne Edling, brandman och i det här fallet utbildare av utrustningen.

Personal på bowlinghallen samt medlemmar i hjärt- och lungsjukas förening har fått utbildning av Edling.

– Utrustningen kostar 15 000 kronor och kan delas ut till föreningar. Men hela Tuppz-huset får naturligtvis använda hjärtstarten om det behövs, säger Kurt Trosell, som sitter i styrelsen för hjärtfonden Bollnäs-Ovanåker.

En medlem i hjärt- och lungsjukas förening avled under bowling tidigare i vår. Föreningen bowlar varje fredag med sitt lag BK Spärren.

Man vet inte om en hjärtstartare hade kunnat rädda livet på personen. Men det kändes aktuellt att placera en hjärtstartare i Tuppz-huset.

– Den är mycket lätt att använda. Man får instruktioner på svenska, steg för steg och kan egentligen inte göra fel, säger Kurt Arne Edling.

Mer läsning

Annons