Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaseger i Brännbollsyran

/
  • Vinnarslag. Band Of Ballers var starkast av alla i Brännbollsyran.
  • Vinnarlag. Bollnäslaget Band Of Ballers tog skön revansch för fjolårets finalförlust.
  • Probably The Best Team In The World hade en egen soffa att softa i.
  • Wilma Kopparmalms var en av de yngre i publiken. Mormor Harriet Kopparmalms trivdes lika bra som sitt barnbarn på en solig brännbollsyra.
  • Stefan Fransén i laget Halvar & Jygge, som har funnits med i leken sedan Brännbollsyran startade i slutet av 1990-talet.

Brännbollsyran är årets stora folkfest på Långnäs. Det var tjockt med publik runt planerna när spelare i över 70 lag slog, sprang och tog lyror. Till slut blev det laget Band Of Ballers som tog hem vinsten.

Annons

När Brännbollsyran i Bollnäs avgjordes under helgen blev det som vanligt en tillställning inramad av feststämning .

På planerna kämpades det i olika utsträckning. Alla hade definitivt inte slutsegern som främsta mål med sitt deltagande, om man så säger.

Men många av lagen hade just det målet – att vinna, eller åtminstone gå så långt som möjligt. Rutinerade och meriterade – en vinst och fem andraplatser genom åren – Bollnäslaget Halvar & Jygge var ett av alla team med finalambitioner:

– Visst, vi siktar på att gå hela vägen, sade en slutspelstaggad Stefan Fransén i Halvar & Jygge.

Nu höll inte de planerna, men Bollnäsvinst i årets brännbollsyra blev det ändå. Band Of Ballers tog nämligen revansch för fjolårets finalförlust när man slog Umeålaget Nu Är Det Jul Igen i finalen inför en jublande storpublik.

Stefan Fransén och hans lag fick nöja sig med att vara en del av den vid det här laget väldigt väletablerade folkfesten – det här var årgång 21 av Brännbollsyran:

– Visst kan det vara taggarna utåt på planen, men så fort man kommer på sidan av så njuter man ju av den här fantastiska helgen.

Ett lag som inte var alltför nedslaget av sin tidiga slutspelssorti var Probably The Best Team In The World, anfört av lagkaptenen Andreas Olofsson. Teamet hade ju sin egeninköpta 70-talssoffa att softa i vid sidan av planen. Eller som lagmedlemmen Jimmy Bergman uttryckte det:

– Vi åkte ut, men det gör inget. Vi lider av slemsäcksförkalkning och gråa hår i det här laget. Men vi har väldigt många meter skägg.

Mer läsning

Annons