Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmakusk orsakade korsdrag i kuponghögen

/
  • Det var mycket folk både inne och ute när V75 på lördagen gick på Bollnästravet. Så här såg det ut i restaurangen.
  • Magnus Jonsson, till vänster, kammade hem 1,3 miljoner på V75 i mitten på 90-talet. Hans travpolare på bilden är Ola Törnberg och Göran Jonsson.
  • Peter Lindqvist, Mojje Engstedt och Tord Fredriksson njuter på publikplats. Tord och Mojje har gått på trav sedan slutet av 50-talet.
  • Ulrika Boström, Annika Andersson, Låtta Hoel och Britta Wahlberg från Söderhamn gör en travutflykt tillsammans varje år.
  • Bollnässonen Örjan Kihlström vann de två inledande V75-loppen. Här i vinnarcirkeln som autografskrivare till några beundrare.
  • Hög omsättning, men ingen direkt rusning till totoluckorna.
  • Karin Mellqvist och Johnny Thor från Söderhamn tog barnbarnet Wilma Eriksson och hunden Sally med sig på trav.

Många sken i kapp med solen vid lördagens V75-dag på Bollnästravet.

Åtminstone efter tre avdelningar var det glatt på publikplats. Sen kom Slettvoll Rambo och orsakade korsdrag i kuponghögen, som en känd travreferent skulle ha sagt.

Annons

En som sprack på norsken med hemmakusken Ulf Eriksson i vagnen var Tord Fredriksson. Han har gått på trav sedan i slutet på 50-talet, ofta tillsammans med Mojje Engstedt. Nu sitter de och gosar i solen och efter tre avdelningar har Tord så gott som räknat hem stålarna.

För att Stamping, det stora hemmahoppet och omgångens spik, ska galoppera som slagen på upploppet i den fjärde V75-avdelningen finns inte på kartan.

Mojje Engstedt, däremot, hade lite andra funderingar. Tvärtemot Tord och många, många andra garderade han Stamping och plockade med Slettvoll Rambo på systemet.

Tord och Mojje, båda från Bollnäs, har haft många roliga stunder på travet. Inte bara på hemmabanan, de åker runt på trav i hela Sverige.

- Spänningen, säger de båda när vi frågar vad som drar mest.

Att en och annan krona ramlar in mellan varven gör förstås ingenting. De har vunnit en hel del genom åren.

- Och förlorat ännu mer, säger Tord.

Vann storkovan på V75, 1,3 miljoner, gjorde Magnus Jonsson en gång i mitten på 90-talet. Magnus sitter vid ett bord nere vid staketet tillsammans med några kompisar och trivs i det härliga höstvädret.

- Vi har varit här sen kvart över tio. Gemenskapen betyder lika mycket som spelet, säger han.

Dagen började bra. Tillsammans satte travpolarna V4:an och kammade hem 11 200 kronor.

Fyra damer hänger vid staketet en bit därifrån. De kommer från Söderhamn och är ute på sin årliga travutflykt tillsammans.

Två av dem, Britta Wahlberg och Låtta Hoel, är experterna i gänget. De följer travet i stort sett varje dag och åker runt på olika banor. En gång per år, men inte mer, följer Annika Andersson och Ulrika Boström med.

De spelar på de snyggaste hästarna, Britta och Låtta är mer djuplodande i sina analyser.

Fast det är inte säkert att det hjälper.

- Vi sprack i första, men sånt får man ta. Så kan det bli när man som vi är ute efter de stora pengarna, säger Britta.

Mer läsning

Annons