Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska bandyhallen placeras

/
  • På C1-planen (till vänster) spelar Bollnäs sina hemmamatcher i dag. Nu planerar en arbetsgrupp för att placera bandyhallen på C2-planen på andra sidan planket.

Planerandet för en bandyhall på Sävstaås är i full gång.

Sedan tre veckor tillbaka jobbar en arbetsgrupp för att hitta bästa lösningen.

Och det kan bli en något oväntad arenaplacering.

– Vi har inte kommit så långt, men vi förordar C-planen, säger Sören Persson, sportchef i Bollnäs bandysektion.

Annons

Spelplanerna på Sävstaås benämns i dag enligt följande: A-planen är fotbollsplanen som omges av friidrottsbanan. B-planen är gräsplanen som ligger bakom Gula huset. Bandybanan där Bollnäs GIF spelar sina hemmamatcher benämns som C1 medan grusplanen bakom planket heter C2.

Och det är C2-planen som Bollnäsbandyns sportchef Sören Persson och hans kollegor i arbetsgruppen förordar i dagsläget – kanske något överraskande för de bandyröster på staden som har resonerat om att sätta tak över C1-planen.

– Ska man bygga bandyhallen där det spelas i dag kommer det att ta fyra år. Då får vi inte spela bandy där på en eller två säsonger, och det finns ju inte. Då förordar vi C-planen, säger Sören Persson, och syftar till C2-planen.

Ett tiotal personer ingår i arbetsgruppen som består av kommunala tjänstemän och personer från idrottsföreningarna som håller till på Sävstaås. Arbetet har pågått i tre veckor och gruppen har träffats vid två tillfällen.

– Vi från bandyn har lämnat ett förslag i gruppen om hur vi vill att det ska se ut. Det kommer säkert att dyka upp förändringar vartefter, men eftersom det är bandyn som ska vara där så måste vi få berätta hur det ska se ut, säger Sören Persson och fortsätter:

– Vi har inte kommit så långt ännu, vi pratar bara grovt nu. Men bandyn har tänkt till och vi vill ha en bra och funktionsduglig hall. Man får inte tänka stormulet, för då blir det inget.

Efter nyår kommer arbetsgruppen att träffas en gång i veckan för att på så vis kunna arbeta fram ett slagkraftigt förslag som ska lämnas till kommunstyrelsen i början på mars. På kommunfullmäktige den 25 mars är det tänkt att det definitiva beslutet om bandyhall ska tas.

– Det har de ju lovat och det tar jag för givet. Jag är gammalmodig och tror på vad folk säger, säger Sören Persson.

Mer läsning

Annons