Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hantverksnatta nytt för sommaren i Bollnäs

/
  • Den 28 juli bjuder bland annat den här trion in till Hatverksnatta i Bollnäs med omnejd. Från vänster sitter Inger Malmström, Tove Larsson och Anny Jernberg.

Förra sommaren arrangerades en konstrunda för första gången i Bollnäs.
Nu i sommar blir det premiär för rundan Hantverksnatta. Omkring tio hantverkare har i dagsläget anmält sitt intresse.
- Men vi har plats för fler, säger Tove Larsson, som tillverkar silversmycken hemma i Segersta.

Annons

Hantverksnatta äger rum den 28 juli. Inte på natten, som man kan tro med anledning av namnet, men väl från eftermiddagen till sena kvällen. Hantverkarna tar emot hemma hos sig och för att man ska hitta rätt kommer kartor och affischer att distribueras och hängas upp lite här och var.

- Ingen ska behöva missa var vi finns, säger Anny Jernberg, som har en glashytta i den gamla cementfabriken på Heden, där hon återvinner kasserat glas och ger det en ny form. Så ser Annys affärsidé ut.

Snart ser vi Anny som Månadens hantverkare i biblioteket och innan året är slut har även bland andra Tove Larsson och Inger Malmström fått den äran att visa upp sig där. Båda är med även under Hantverksnatta, liksom Anna Wrigstad Östberg, keramiker från Arbrå med verkstad i Lottefors. Och Hantverksnatta kan säga vara en slags avknoppning, eller delprojekt, av Månadens utställare.

Den 28 juli är det även V75-trav i Bollnäs. Trav på dagen och därefter åka runt i bygden och titta på lokalt hantverk, ungefär så har damerna tänkt sig.

Mer läsning

Annons