Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna med i supertrio

/

Inför årets Melodifestival har Hanna Hedlund, tillsammans med Pernilla Wahlgren och Jenny Silver bildat en ny trio, Swedish House Wives. Med låten On top of the world, deltar de i den andra deltävlingen.

Annons

Det börjar åter igen att dra ihop sig till Melodifestival och för tredje gången finns Hanna Hedlund, med rötterna i Kilafors, med i startfältet.

- Det ska bli jättekul, säger Hanna som just nu repeterar för fullt inför den nionde februari och den andra deltävlingen i årets Melodifestival.

Hanna har varit med förr. Redan år 2000 fanns hon med, då med låten Anropar försvunnen. Två år senare, 2002, var det dags igen, Big time party, när hon sjöng tillsammans med sin syster, Lina Hedlund.

- Men nu har det gått så länge sedan senast att det ska bli hur kul som helst att vara med, säger Hanna Hedlund. När jag har tittat på tävlingarna de senaste åren har jag börjat känna mig sugen på att vara med igen.

I år bildar Hanna en "supertrio" tillsammans med två andra schlagerveteraner. Jenny Silver fanns med både 2010 och 2011 och gruppens riktiga schlagerräv, Pernilla Wahlgren, var med redan 1985 och har därefter hunnit vara med hela tre gånger till, den senaste gången 2010.

Och hittills har samarbetet funkat jättebra.

- Det är roligare att vara med i en grupp, säger Hanna. Melodifestivalen kan vara ganska tuff om man är ensam och sedan lyfter vi varandra i det kreativa arbetet.

Gruppen består av tre starka, men ändå olika, kvinnor som kommer med olika idéer från olika perspektiv.

- Pernilla har jag jobbat lite med tidigare, men det är första gången jag gör något med Jenny, säger Hanna. Fast det känns redan som om vi har känt varandra länge.

Peter Boström och Peter G:son, som har skrivit On top of the world, är också nya bekantskaper för Hanna.

- Det är kul att jobba med fjolårets Eurovisionvinnare, säger Hanna. Det var ju de som skrev Euphoria som vann i fjol.

Hon beskriver låten som en modern popmelodi förpackad som ganska hård dansmusik.

- Lite eurokänsla, tycker Hanna.

Swedish House Wives började jobba tillsammans i måndags och i onsdags var numret klart. Nu återstår bara att öva så allt sitter tills den nionde februari i Göteborg.

- Än har jag inte börjat bli nervös, säger Hanna. Men det kommer säkert när man väl är på plats. Melodifestivalen är ju lite speciell, det gäller verkligen att leverera precis när det gäller.

Mer läsning

Annons