Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan bli årets kock

/

Markus Westh, 24, har gått till semifinal i Årets kock 2013 med sitt recept på kanin med morötter, hasselnötter och äpple.

Annons

146 personer skickade in sina egenskrivna recept och en bild på den färdiga maträtten till tävlingen. Av dem har 24 gått vidare till semifinal och Markus Westh är en av dem.

Markus är uppväxt i Bollnäs och gick på hotell- och restaurangprogrammet. Markus flyttade till Stockholm efter han tagit studenten och i dag jobbar på Griffins Steakhouse. Den 13 november är det dags för honom att laga rätten för en jury.

- Nu är det träning, träning, träning som gäller, minst en gång varje dag. Alla mina gamla kollegor får ställa upp och komma och smaka och säga vad de tycker.

Lantbrukarnas riksförbund är huvudsponsor till tävlingen och därför var det enligt Markus underförstått att man bör använda närproducerade och bra råvaror. Markus val föll på kanin med gula morötter, rostade hasselnötter, äpple och mörk buljong.

Finalen äger rum i februari. Om Markus når dit så kommer det bli ett nytt recept som gäller. Där kommer nämligen kockarna att få skapa mat utifrån en förutbestämd råvara.

Mer läsning

Annons