Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammar slutar som politiker

/

Folkpartiets Lars Hammar lämnar sina politiska uppdrag i Bollnäs.

- Skälet är ett enda. Det stavas Ingrid Hammarberg, säger Hammar, som säger sig vara arg, ledsen och besviken på partiets gruppledare.

Annons

Lars Hammars avsägelse som ersättare i kommunfullmäktige och socialnämnden diariefördes på torsdagen. Han lämnar uppdragen direkt och går även ur Folkpartiet.

- Bakom det här ligger flera jobbiga händelser och antydningar. Det kom till en punkt där jag kände att det inte går att jobba politiskt tillsammans med Ingrid Hammarberg.

Enligt Lars Hammar förstod han att det kunde bli komplicerat att vara både politiker och tjänsteman i den politiskt styrda organisation som kommunen är. Som trafikingenjör vid tekniska förvaltningen har han också en utsatt yrkesroll.

Men genom att välja socialnämnden såg han inga direkta konflikter mellan jobbet och de politiska uppgifterna.

Vid årsskiftet inträffade dock en händelse som fick stor uppmärksamhet. I ett delegationsbeslut avslog Lars Hammar som trafikingenjör ett parkeringstillstånd för en 88-årig man som av hälsoskäl inte fick köra bil längre. Denne behövde tillståndet för att en anhörig skulle kunna skjutsa honom till det äldreboende där hans fru bor.

Avslaget överklagades till länsstyrelsen och 88-åringen fick rätt. Men Lars Hammar besvärade sig vidare till Transportstyrelsen, som delade hans bedömning.

- Trots Transportstyrelsens besked angrep Ingrid Hammarberg mig när hon, som ordförande i kommunala handikapprådet, besvarade en fråga i fullmäktige. Det skedde i ett forum där varken jag eller förvaltningen hade någon möjlighet att gå till försvar, säger Lars Hammar.

Han hävdar också att han inte kallats till politiska gruppmöten med Folkpartiet, att Ingrid Hammarberg utsatt honom för "jobbiga antydningar och personmobbning". Vidare ska hon ha klagat på honom till en högre chef, som sedan kontaktade hans egen förvaltningschef.

Just nu känner han sig djupt desillusionerad och irriterad.

- Från början var Ingrid Hammarberg en anledning till att jag gick med i Folkpartiet. Men det som sedan hänt ser jag som ren personförföljelse.

Ingrid Hammarberg väljer att inte kommentera.

Mer läsning

Annons