Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hälsingland känns som vår hemmaplan"

/

2 Blyga Läppar är partybandet från Kalmar som fått ett särskilt starkt fäste i södra Norrland. På fredagen spelar bandet i Bollnäs för andra gången i år.
– Det här ser vi fram emot mycket, Hälsingland och Dalarna känns som vår hemmaplan, säger Linus Sundvall i bandet.

Annons

Under påskhelgen kom över tusen personer för att se och höra 2 Blyga Läppar på Tuppens danskrog. Nu är det dags för en Bollnässpelning igen, den här gången i Långnäsparken. Vi ringde upp Linus Sundvall, en av medlemmarna.

Ni är ett partyband som inte sparar på humoringrediensen i texter och videor – hur hittade ni er stil?

– Det började med att Uffe Bergstrand, vår sångare, skrev en del låtar på skoj med sina partykompisar. Låtarna visade sig bli populära ganska fort och började sprida sig. Han tog kontakt med mig och vi producerade upp låtarna lite mer ordentligt och gav ut dem på eget bolag. Humorn är en viktig del i det vi gör, det kände vi att vi måste fortsätta med. Vi gör den musik vi själva vill lyssna på när vi har lite party, så försöker vi tänka. Och vi har fått respons från publiken.

Ni har slagit igenom rätt stort den senaste tiden – framgångsnyckeln?

– Vi har inte fått någon särskild hjälp av radio eller så, våra lyssnare är en sådan typ av publik som åker runt och spelar det här i sina bilar och på fester. Det är det bilburna festfolket som sprider vår musik vidare. Därför vi har slagit på landsbygden först och främst, vi har inte nått storstäderna i samma utsträckning alls. I Dalarna och Hälsingland har det gått allra bäst, vi hade ingen aning om att det tagit sån skruv där förrän vi sålde ut Liljan i Borlänge. Sedan sålde Tuppens danskrog över tusen biljetter också, så det är i Dalarna och Bollnäs som vi fick våra första erkännanden. Att vi blev bokade dit var en himla tur.

Vad vill ni hälsa publiken i Långnäsparken?

– Förbered er för en rejäl folkfest och ett party utan dess like. Vi spar inte på något krut – känner vi att vi spelar på hemmaplan så kan vi ge allt.

Mer läsning

Annons