Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hållplats i mörker

/
  • Hållplatsen mitt i Hällbo ligger efter X-trafiks linje 75 och är placerad mitt emellan två gatuljus.

När 13-åriga Ronja skulle ta bussen till träningen höll hon på att halka in under bussen, vars chaufför inte såg henne komma längs med bussen.

Annons

- Kommunen måste se till att fixa bättre belysning vid hållplatsen, säger Ronjas mamma Diana Brodin.

Hållplatsen mitt i Hällbo ligger efter X-trafiks linje 75 och är placerad mitt emellan två gatuljus. Det var för två månader sedan som olyckan höll på att hända.

Diana Brodin berättar att hennes dotter skulle åka med bussen till träning på kvällen.

- Bussen stannade och skulle släppa av folk medan Ronja kom upp bakifrån bussen.

Ronja hade kommit så långt som en meter bakom bussens framdörr när bussens dörrar stängdes och den gasade i väg. Ronja gick just då och stödde sig med handen mot bussen för att inte halka.

- Och när bussen for i väg halkade hon till och höll på att glida in under bussen, säger Diana. När Ronja kom hem och berättade vad som hänt var hon både rädd och ledsen.

Diana ringde till KR Trafik som kör turerna över Hällbo och berättade om händelsen. Enligt Diana hävdade de att chauffören helt enkelt inte sett Ronja eftersom det är så mörkt på platsen. De ska också ha kontaktat kommunen och påtalat mörkret samt behovet av plogning och sandning på platsen vid flera tillfällen.

Men nu har det gått en månad och även om hållplatsen har blivit plogad så har hon ännu inte hört av någon från gatuenheten.

- Vi har ännu inte tittat på problemet, säger Teuvo Mustonen på gatuenheten som också konstaterar att det kan bli dyrt att åtgärda problemet.

Men han lovar i alla fall att själv åka ut till platsen och se hur det ser ut.

Mer läsning

Annons