Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Tomas Froms...

/

Hälsingetidningars sportchef, som just nu befinner sig i London på påstådd semester mitt under bröllopsyran.
• Ärligt, var det inte för det kungliga bröllopet du åkte dit?

Annons

- Nähä, det var det absolut inte. Men när vi nu ändå befinner oss här så är det förstås fascinerande att följa hur engelsmännen verkligen ställer upp på sitt Royal Wedding. Sånt här är de världsmästare på.

• Har du sökt någon utkiksposition?

- Vi bor strax intill Hyde Park och tänkte leta oss dit. Man räknar med att en halv miljon människor ska samlas just där. Hela bröllopet kan följas via en jätteskärm i parken. Det finns matstånd och det försäljare överallt, plus campare. Det är som på en riktigt stor rockfestival. Och det finns som sagt en vilja överallt att slå världen med häpnad.

• Märker du av säkerhetspådraget?

- Ja, på så sätt att helikoptrar hela tiden hovrar över stan. Sedan är ju vissa delar av London också helt avstängda i samband med bröllopskortegen. Tunnelbanan, London Underground, är i gång nästan som vanligt. Men det varnas på skyltar för att det kan vara fullproppat. Det blir nog rörigt att ta sig fram.

• Går det att komma in på restaurangerna?

- Ja, det verkar väl förberett. Och alla pubar tycks också vara med på noterna. Det hänger skyltar och flaggor överallt.

• Vad pratar engelsmännen själva om?

- Det som avhandlas mest här verkar vara Kate Middletons bröllopsklänning. Den var en av få riktigt välbevarade hemligheter inför bröllopet. Att prins William sent på torsdagskvällen besökte en del av camparna har också fått stor uppmärksamhet i medierna.

Mer läsning

Annons